پوزیشن های جالب تخت جراحی را بخوانید

پوزیشن های تخت جراحی

خوابیدن به حالت طاق باز :

به حالتی گفته می شود که بیمار به پشت برروی تخت جراحی دراز کشیده و دستان خود را در طرفین قرار می دهد.دقت کنید که در این حالت زاویه دستان با بدن نباید بیشتر از 90 درجه شود و محل هایی که دارای نقاط انحنا هستند مانند: پشت زانو و پشت مچ جهت جلوگیری از فشار به عروق و اعصاب به کمک بالشتک پر شوند.

نکاتی که باید در مورد حالت طاق باز بدانید :

در این حالت حجم دم و بازدم کاهش پیدا می کند.بنابراین بیمار دچار مشکل در تنفس می شود.

همچنین افراد چاق و یا بیماران قلبی بدلیل افزایش ورود و خروج اندازه خون به قلب می توانند دچار نارسایی قلبی شوند.

خوابیدن به حالت دمرو :

دم یا همان دیم که در زبان فارسی صورت می شود به حالتی گفته می شود که بیمار روی شکم بروی تخت جراحی دراز کشیده و دستان آن ها می تواند زیر سر و یا اطراف آن قرار بگیرد.

 

** جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد تخت ژنیکو، کلیک کنید. ***

 

نکاتی که باید در مورد حالت دمرو بدانید :

در این حالت بدلیل محدود شدن وضعیت تنفسی و فشاری بر روی ناحیه شکمی ، بیمار در وضیعت نامناسبی قرار گرفته و باید از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده شود.

خوابیدن به حالت پهلو:

لازم است قبل از قرار گیری بیمار به حالت لترال بروی تخت جراحی جادستی و همچنین پد مخصوص نصب شود. سپس یکی از زانوها باید کمی خمیده شده و پای دیگر کاملا صاف شود.

نکاتی که باید در مورد حالت پهلو بدانید :

فشار خون بالا (سیستولیک) و فشار خون پایین (دیاستولیک) بیمار کم می شود

خوابیدن به حالت سنگ برداری:

در این حالت بیمار بروی پشت درازکشیده و سپس پاهای خود را ابتدا به سمت شکم جمع کرده و سپس به کمک جاپایی این حالت را حفظ می کند . در این حالت پزشک به سادگی به پرینه دسترسی خواهد داشت.

نکاتی که باید در مورد حالت سنگ برداری بدانید :

به شکم بیمار در حالت فشار وارد می شود و باعث سخت شدن وضعیت تنفسی می شود. دقت کنید در این حالت پاهای بیمار را کم کم پایین بیاورید تا بیمار با افت فشار خون مواجه نشود.

 

*** جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد تخت دیالیز و شیمی درمانی کلیک کنید. ****

 

خوابیدن به حالت ترندلبرگ:

یکی از مواردی استفاده این پوزیشن را می توان در تخت کاشت مو مشاهده کرد . در این وضیعت بیمار به صورت طاق باز بر روی تخت برقی به صورت کاملا صاف دراز می کشد. تخت برقی با تغییر زاویه 15 تا 30 درجه ای ، پوزیشن بیمار را به حالت سراشیبی قرار میدهد تا پاهای بیمار از سطح پیشانی بالاتر قرار بگیرند. در جراحی های عمومی این پوزیشن باعث می شود که اندام داخل شکمبه سمت بالا تغییر جهت دهند و دید مناسب تری را برای جراح بوجود بیاورد.

خوابیدن به حالت دسته چاقویی یا جک نایف :

در این حالت بیمار بر روی شکم دراز می کشد و پزشک با تغییر پوزیشن تخت باعث می شود که تخت برقی از وسط شکسته شود و بیار را در وضعیت جک نایف قرار دهد. این پوزیشن بیشتر در جراحی های ستون فقرات ، برداشتن رگ های مقعدی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

فاولر یا حالت نشسته :

به عنوان مثال تخت جراحی گوش و حلق و بینی به این صورت است که بیمار را در زاویه 45 تا 65 درجه به در حالت نشسته  قرار می دهد. اما در کل حالت فاولر تشکیل شده از چند حالت با زاویه های گوناگون می باشد.

نکاتی که باید در مورد فاولر یا حالت نشسته بدانید :

بدلیل قرار گرفتن بیمار در وضعیت فاولر فشار بالایی به ستون فقرات، ساکروم ، پاشنه پا و ... وارد می شود.

تجمع خون در قسمت ها تحتانی بدن فرد بیشتر می شود.

 

**** جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد تخت معاینه، کلیک کنید. ****

 

خوابیدن به حالت تخت شکستگی  :

در این حالت بیمار به صورت طاق باز بر روی تخت قرار می گیرد و پای سالم او را در جاپایی قرار می دهند و پای آسیب دیده را  در تراکشن قرار می دهند و لگن را بوسیله یک پد ثابت می کنند.

خوابیدن به حالت لوید - دیویس  :

دراین  پوزیشن بیمار بر روی کمر دراز می کشد و با ترکیب حالت های ترندلنبرگ و لیتاتومی باعث ایجاد فاصله مابین  روده بزرگ و لگن می شود. دقت کنید که در این حالت خون در سر بیمار تجمع کرده و باعث افزایش فشار خون می شود.

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.

مشاوره آنلاین