نحوه مراقبت از بیمار کرونایی در منزل

مراقبت از بیمار کرونایی

یکی از موارد بسیار مهمی است که این روزها تمام دنیا ازجمله کشور عزیزمان ایران را نیز درگیر خود کرده است. بیماری کویید 19 (COVID-19) که آن را با عنوان بیماری کرونا می شناسیم توسط ویروس کرونا (Coronavirus) در دستگاه تنفسی افراد فعالیت می کند و این افراد باید از مراقبت هایی ویژه برخوردار شوند. مراقبت از بیمار کرونایی به صورت ویژه به این دلیل می باشد که چنانچه مراقبت های لازم برای بیماران کرونایی انجام نشود، علاوه بر این که درمان خود بیمار با مشکل مواجه خواهد شد، بیماری به کلیه ی افرادی که با فرد مبتلا در تماس باشند نیز با سرعت بسیار بالایی سرایت خواهد کرد. در واقع مهم ترین ویژگی این بیماری که مراقبت های پیشگیرانه را برای آن بینهایت مهم به شمار می آورد، سرعت فوق العاده بالای انتقال آن به افراد می باشد؛ سرعتی که به صورتی باورنکردنی با رعایت نکردن دستورالعمل های ارائه شده توسط وزارت بهداشت، به جرأت می توان گفت، می تواند تک تک افراد جامعه را در زمانی بسیار اندک مبتلا کند.

بیماری کرونا چیست؟

کرونا ویروس ها یا ویروس کرونا انواعی از ویروس ها با قدرت بیماری زایی برای دستگاه تنفسی هستند. این ویروس ها می توانند از بیماری سرماخوردگی خفیف که دارای درمانی بسیار ساده است تا بیماری هایی دارای عفونت های بسیار شدید، با درمان های خاص را به وجود بیاورند. در واقع آخرین ویروسی که در این خانواده شناخته شده است و فوق العاده مسری است، همین ویروس کویید 19 می باشد که فعلاً تنها راه مقابله ی بسیار اثرگذار با آن پیشگیری است. یعنی افراد می توانند با دستورالعمل هایی که وجود دارد، راه مبتلا شدن به این بیماری را سد کنند و در نهایت زنجیره ی ابتلا را قطع نمایند. راهی که بسیار ساده است و هزینه های سنگین مراقبت از بیمار کرونایی در بیمارستان ها و منازل را بر هیچ کس تحمیل نخواهد کرد.

نحوه مراقبت از بیمار کرونایی در منزل

نحوه مراقبت از بیمار کرونایی

علامت های بیماری کرونا چیست؟

هرچند که اصلی ترین علامت های بیماری کرونا، این بیماری ویروسی تب و سرفه های خشک می باشد ولی در طول مدت زمان بروز آن علامت های بسیار متفاوتی را در افراد به وجود آورده است و به همین دلیل هنوز دقیقاً علامت ثابتی را نمی توان برای آن در نظر گرفت. به خصوص این که برخی از افراد بدون داشتن هیچ علامتی تنها با داشتن نشانه ی خستگی مبتلا به این بیماری شناخته شده اند. با این وجود علاوه بر سرفه های خشک، تب و خستگی برخی از علامت های این بیماری عبارت هستند از:

  • درد بدن و به خصوص سردرد
  • احتقان (حالت گرفتگی و خفگی)
  • آبریزش بینی
  • گلودرد
  • اسهال
  • کمردرد

ذکر این نکته نیز مهم است که کلیه ی بیماران کرونایی پس از مرخص شدن از بیمارستان و مراکز درمانی نیز نیاز به مراقبت دارند، به همین دلیل مراقبت از بیمار کرونایی به همان اندازه که در بیمارستان ها و مراکز درمانی دارای اهمیت است و به بهبود آن ها کمک می کند، مراقبت از بیمار کرونایی در منزل نیز فوق العاده اهمیت دارد و می تواند سلامت بیماران را در زمانی کوتاه تر به آن ها برگرداند.

مراقبت از بیمار کرونایی و توجه به علامت های اورژانسی بیماری

بیمارانی که در بیمارستان تحت مداوا قرار می گیرند، همواره توسط کادر درمان رصد می شوند اما در رابطه با مراقبت از بیمار کرونایی که در منزل و در کنار اعضای خانواده درمان می شود، نظارت هایی ویژه لازم است تا مشکلی در فرایند درمان او به وجود نیاید. برای مراقبت از بیماران کرونایی در منزل بایستی همواره حالت های بیمار کنترل شوند و اگر نشانه هایی که علامت های نگران کننده ی اورژانسی تلقی می شوند، در وضعیت آن ها مشاهده شد، در اسرع وقت با اورژانس یعنی شماره تماس 115 و یا شماره 4030 که اطلاع رسانی درباره ی کرونا را برعهده دارند، تماس گرفته شود. همچنین برای ثبت نمودن علامت های مشاهده شده باید به سایتی که به همین منظور در نظر گرفته شده است، یعنی سایت salamat.gov.ir مراجعه شود. این علائم اورژانسی عبارت هستند از:

  • تنگی نفس: این مشکل می تواند به صورت داشتن تنفس دشوار و درد در قفسه سینه باشد.
  • درد مداوم و یا احساس فشار در قفسه سینه
  • شدت پیدا کردن سرفه ها و یا بروز سرفه های دارای خلط
  • قطع نشدن تب بیمار کرونایی بعد از گذشتن 5 روز از شروع شدن بیماری
  • ناتوان بودن بیمار در بیدار شدن و یا داشتن احساس گیجی
  • سیانوز شدن لب ها و صورت (تیره و کبود رنگ شدن لب ها و صورت)

علایم بیماری کویید 19

نحوه مراقبت از بیمار کرونایی

چند مورد مهم درباره مراقبت از بیمار کرونایی

برای مراقبت از بیمار کرونایی مانند مراقبت از کلیه ی بیماران مبتلا به هر نوع بیماری دیگر آنچه که بسیار اهمیت دارد، توجه به سه نکته ی فوق العاده مهم در کنار یکدیگر است. این سه نکته ی مهم باید در کنار هم رعایت شوند تا بهبودی بیماران مبتلا به این بیماری همه گیر علاوه بر این که سریع تر حاصل می شود، روند درمان نیز زحمت کم تری برای پرستاران شاغل در بیمارستان ها و مراکز درمانی و منازل آن ها داشته باشد. این نکات عبارت هستند از:

  • مراقبت از بیمار کرونایی به صورت تخصصی
  • مراقبت از بیمار کرونایی از نظر سلامت روانی
  • مراقبت از بیمار کرونایی با استفاده از تجهیزات پزشکی

مراقبت از بیمار کرونایی به صورت تخصصی

اولین نکته ای که در رابطه با مراقبت از بیمار کرونایی به خصوص مراقبت از بیماران کرونایی در منزل باید مدنظر قرار داده شود، مراجعه به پزشک و خودداری نمودن از خوددرمانی ها و استفاده از دستورهای درمانی غیرتخصصی است. عمل به دستورات دارویی غیر پزشکی و برگرفته از فضای مجازی نه تنها به درمان بیماری کوید 19 هیچ کمکی نخواهد کرد بلکه به طور قطع وضعیت بیمار را بدتر و بیماری او را وخیم تر خواهد کرد. در حقیقت به دلیل به تعویق انداختن گرفتن مشاوره های درمانی صحیح از پزشک متخصص، با از دست رفتن زمان طلایی درمان، علاوه بر این که روند درمان بسیار مشکل تر و زمان برتر خواهد شد، هزینه های درمان نیز به شدت بالاتر می رود و خطر بیماری نیز چندین برابر می شود.

تخت برقی بیمار کویید 19

نحوه مراقبت از بیمار کرونایی

مراقبت از بیمار کرونایی با استفاده از تجهیزات پزشکی

استفاده از تجهیزات پزشکی نظیر تخت معاینه بیمار برای مراقبت از بیمار کرونایی یکی از بهترین امکانات به شمار می آید. این تخت بیمارستانی علاوه بر این که برای استراحت بیمار فوق العاده راحت است و آرامش حداکثری او را تأمین می کند، به دلیل این که نظافت آن نیز بسیار راحت می باشد، فوق العاده برای پاکیزگی و سلامت بیمار و اطرافیان او مؤثر خواهد بود. در واقع به دلیل این که این تخت بیمار به راحتی قابلیت شستشو و ضدعفونی شدن را دارد، بهترین گزینه برای مراقبت از بیماران کرونایی به شمار می آید. امتیاز دیگری که این تخت برقی بیمار دارا می باشد، این است که در داخل کشور توسط شرکت هایی نظیر فروشگاه تجهیزات پزشکی و زیبایی آرا صنعت تولید می شود و به راحتی و با قیمتی بسیار مناسب قابل دسترسی است.

مراقبت از بیمار کرونایی از نظر سلامت روانی

مراقبت های روحی و روانی و دوری از ترس و اضطراب در زمان مراقبت از بیمار کرونایی فوق العاده در بهبود بیماران مؤثر خواهد بود. درست است که این بیماری یک بیماری سخت و ناشناخته است اما با عملکرد درست می توان بر آن غلبه نمود. غلبه کردن ترس بر بیمار مانند سم برای بیماران کرونایی به شمار می آید و به هیچ عنوان نباید اجازه داد تا ترس و اضطراب بر بیمار غلبه پیدا کند.

 

*** درمورد دیگر تولیدات شرکت آراصنعت، با کلیک روی هرکدام بیشتر بدانید:

- تخت ژنیکولوژی

- تخت دیالیز

- تخت زیبایی

- تخت سه موتوره

- تخت فیشیال پوست

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.

مشاوره آنلاین