سلامتی و حفظ سلامت بدن برای تندرستی از اهمیت بالایی برخوردار است. اما این میان مناسبت های مذهبی چون ماه رمضان می تواند تاثیرات مختلفی بر روی حفظ سلامتی و تندرسی افراد داشته باشد. همانگونه که می دانید نهمین ماه در تقویم قمری همواره اهمیت خاصی در میان تمامی مسلمانان دارد. رمضان برترین و بهترین ماه سال شناخته میشود. و در میان مسلمانان از این ماه به عنوان ماه میمانی خدا یاد میشود. کلمه رمضان از ریشه "رمض" که به معنای شدت حرارت، مشتق شده است. به همین دلیل میگویند ماه رمضان گناهان انسان را میسوزاند. مسلمانان سراسر دنیا در این ماه روزه گرفته و به دعا و نیایش میپردازند. اما هنگام روزه گرفتن به دلیل اینکه برای چندین ساعت به بدن غذا و آب نمیرسد، همواره چالشی برای روزه داران محسوب میشود. یکی از مهمترین این چالش ها حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان است. در این مقاله از اهمیت حفظ سلامت در ماه رمضان صحبت خواهیم کرد. این که چه نکاتی را می بایست رعایت کنیم و از آن مهمتر اینکه حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان چگونه است.
نکاتی برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان
حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان بسیار ضروری و پر اهمیت است. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به بدن ما باید نکاتی برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان را رعایت کنیم. با رعایت نکاتی که شامل یک رژیم غذایی است میتوان سلامت فرد را در این ماه تضمین کرد. برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان بهتر است در رژیم غذایی خود نسبت به قبل تغییراتی ایجاد کنیم. در روزهای عادی به طور طبیعی به بدن مواد غذایی میرسد. بدن از گلوکز موجود در مواد غذایی را برای کسب انرژی لازم مصرف میکند. اما هنگامی که فرد روزهدار است از چربیها به عنوان منبع جایگزین استفاده میکند. با تمام این تفاسیر رعایت یک مجموعه ساده از اصول مصرف مواد غذایی مناسب میتواند از آسیبهای احتمالی جلوگیری کند. اصولی که باعث حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان میشود. اما سوال اینجاست که اصول تغذیهای در ماه رمضان چگونه است؟ چه مواردی را برای حفظ سلامت بدن در ماه رمضان باید رعایت کنیم؟ چه غذاهایی را بیشتر مصرف کنیم؟ کدام مواد غذایی را از سبد تغذیه حذف کنیم؟ و بسیار سوالات دیگر که در ادامه این یادداشت میخواهیم اصول مرتبط با آن را با هم بررسی کنیم. قابل ذکر است به یاد داشتن این موارد به حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان کمک قابل توجهی خواهد کرد.
تغذیه مناسب در ماه رمضان چگونه باید باشد
برای رعایت یک رژیم غذایی مناسب جهت حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان ابتدا باید شناختی بر روی غذاها داشته باشیم. یعنی بدانیم کدام یک از مواد غذایی که ما قرار است مصرف کنیم زود هضماند. کدام یک از مواد غذایی دیرتر هضم خواهند شد. غذاهای زود هضم آن دسته از مواد غذایی است که دستگاه گوارش و بدن ما برای هضم آن، تقریبا از چند دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز دارد. غذاهای دیر هضم نیز به آن دسته از مواد غذایی گفته میشود که برای هضم آنها کمی بیشتر از یک تا ند ساعت زمان نیاز است. برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان باید به زود هضم بودن یا دیر هضم بودن غذاها توجه کرد. چراکه مواد غذایی زود هضم باعث میشود که فرد زودتر دچار احساس گرسنگی شود. این بدان معنا نیست که ما غذاهای زود هضم را از برنامه غذایی خود حذف کنیم. یا غذاهای دیر هضم را جایگزین آنها کنیم. علاوه بر توجه به زود هضم یا دیر هضم بودن مواد غذایی، آنچه که اهمیت خاصی خواهد داشت مصرف غذاهایی است که حاوی فیبر هستند. برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان باید تناسب مطلوب و مناسبی در مصرف تمامی گروها و دستههای مواد غذایی باشد.
پیشنهاد می کنیم مقاله ی " تاثیر هورمون ها بر پوست " را هم مطالعه کنید.
غذاهای دیر هضم و زود هضم
غذاهای دیر هضم در اصطلاح علمی دارای کربوهیدراتهای پیچیدهاند. از مهمترین غذاهای دیرهضم میتوان به حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس، آرد سبوسدار ، برنج با پوست اشاره کرد. غذاهای دیر هضم در اصطلاح علمی دارای کربوهیدرات های تسویه شدهاند. غذاهایی که حاوی قند، آرد سفید جزو غذاهای زود هضم محسوب میشوند.
غذاهای دارای فیبر
فیبر نقش موثری را در حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان دارد. فیبر نوع خاصی از کربوهیدرات است که در غذاهای گیاهی مثل سبزیجات و غلات به مقدار زیاد وجود دارد. بدن نمی تواند تمامی آنها را به راحتی هضم کند. باید خاطر نشان کرد که فیبر و مواد غذایی دارای فیبر برای از بین بردن یبوست، دفع سموم، بهبود سیستم گردش خون بسیار مفید هستند. در حقیقت دو نوع فیبر در مواد غذایی وجود دارد. فیبر محلول در معده که به شکل مادهای ژلهای در میآید. و نوع دیگر فیبر غیر محلول که تقریبا سالم و دست نخورده از دستگاه گوارش عبور میکند.
ما برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان به هر دو نوع فیبر نیاز داریم. البته اکثرا مواد غذایی حاوی فیبر تقریبا هر دو نوع محلول و غیر محلول را در خود دارند. غذاهای حاوی فیبر غذایی عبارتند از؛ مواد سبوسدار مانند گندم سبوسدار، غلات و حبوبات، انواع سبزی ها مانند لوبیا سبز، نخود، ذرت، اسفناج، برگ چغندر. همچنین برخی میوهها و میوه خشک شده آن مثل برگه زردآلو، انجیر، آلو خشک، بادام و بسیاری دیگر جزو مواد غذایی دارای فیبر محسوب میشوند. مصرف این دسته از مواد غذایی باعث کمک به حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان میشود.
پیشنهاد می کنیم مقاله ی " کویتیشن چیست و چگونه انجام می شود؟ " را هم مطالعه کنید.
اصول تغذیه جهت حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان
همانطور که پیشتر اشاره شد برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان باید به طور اصولی، ترکیبی از تمامی گروهها مواد غذایی را مصرف کنیم. این بدان معنا است که ما از هر یک از غذاهای زود هضم و دیر هضم و دارای فیبر در زمان مناسب خود استفاده کنیم. نخستین موضوع مورد توجه آن است که در هنگام افطار و سحر و همچنین بین افطار تا سحر کدام دسته از مواد غذایی مصرف شوند. در نهایت مصرف آب است که بسیار حائز اهمیت است. حال با توجه به ضرورت رعایت اصول تغذیه جهت حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان هر یک از این موارد را به تفصیل توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
جهت خرید محصولات تجهیزات پزشکی آراصنعت می توانید با شماره تماس های 02166912575 - 02166912576 ارتباط بگیرید .
وعده سحری
برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان باید توجه کرد که وعده سحری را به هیچ عنوان از برنامه غذایی خود حذف نکنیم. شاید وعده سحری باعث شود که سیستم خواب فرد روزهدار دچار اختلال شود. اما از طرفی حذف وعده سحری باعث بروز مشکلات جدیتری خواهد شد. به طور کلی حذف کردن وعدهی سحری، از نظر زمانی مدت روزهداری را طولانیتر میکند. در نتیجه باعث تحلیل رفتن انرژی فرد خواهد شد. طولانی شدن زمان روزهداری علاوه بر اینکه باعث خستگی بیش از پیش فرد میشود، سبب از دست رفتن بیشتر آب بدن نیز خواهد شد. علاوه بر این، اگر سحری حذف شود، بدن احساس گرسنگی بیشتری میکند. روزهدار در هنگام افطار غذای بیشتری خواهد خورد. همین موضوع باعث مشکلات گوارشی بسیاری خواهد شد. وعده سحری از نظر ارزش غذایی باید مفید، کافی و مناسب باشد تا انرژی مورد نیاز بدن در طول ساعتهای طولانی روزهداری را تامین کند. با این توضیحاتی وعده سحری باید شامل غذاهای دیر هضم باشد تا فرد در طول روز احساس گرسنگی نکند.
چه مواد غذایی در وعده سحری باید مصرف کرد؟
برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان مصرف گوشت، مرغ، ماهی و لبنیات کم چربی منابع خوبی از پروتئین هستند. برنج و جایگزینهای آن نیز برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان ضروری است. مواد غذایی کربوهیدراتی که دارای فیبر هستند مثل برنج قهوهای و نان کامل باعث میشوند که سطح انرژی بدن به مدت طولانیتری ثابت باقی بماند. همچنین نباید از مصرف میوهها و سبزیجات غافل شد. از آنجا که میوهها و سبزیجات دارای فیبر هستند، باید در این وعده گنجانده شوند. مواد غذایی با فیبر بالا باعث میشوند که فرد روزهدار احساس سیری طولانیتری را تجربه کند. همچنین از یبوست و سایر مشکلات گوارشی جلوگیری کند. همچنین این مواد غذایی که پیشتر اشاره شد سرشار از ویتامینها، مواد معدنی مفید هستند که برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان بسیار ضروریاند.
پیشنهاد می کنیم مقاله ی " تاثیر هورمون ها بر پوست " را هم مطالعه کنید.
وعده افطار
افطار وعدهای است که بدن فرد روزهدار مجددا انرژی مورد نیاز خود را بدست میآورد. در وعده افطار باید همه گروههای مواد غذایی مصرف شود. برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان بهتر است شروع آن با غذاهای زود هضم باشد. چرا که بدن بتواند سریعتر غذا را هضم کند. با این روش فرد زمان کافی برای مصرف سایر گروههای غذایی بین افطار تا سحر را دارد. برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان روزه خود را با خرما باز کنید. سپس شیر، آب و یا آبمیوه بنوشید. بهتر است افطار با یک غذای سبک مانند نان و پنیر و سبزی یا یک سوپ مقوی شروع شود. حتما این نکته را در نظر داشته باشد که نباید پرخوری کرد. برای هضم آسانتر غذا، در آرامش کامل افطاری خود را میل نمایید. همانگونه که برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان حذف سحری توصیه نمیشود، پرخوری و سریع خوردن غذا در هنگام افطار هم منجر به سو هاضمه و سایر مشکلات گوارشی خواهد شد. میوهها و سبزیجات، برنج، گوشت، مرغ، ماهی و مواد لبنی کم چرب را میتوانید در این وعده غذایی قرار دهید. برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان از مصرف خرما غافل نشوید. شاید باز کردن روزه با شیرینیهایی مانند زولبیا و بامیه لذت بخش باشد، اما برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان بهتر است از مواد غذایی با ارزشی همچون خرما استفاده شود. همین موضوع در مورد برخی مواد غذایی دیگر مانند غذاهای چرب و سرخ کردنی صادق است. توصیه میشود در این ایام از مصرف این دست از مواد غذایی خودداری کنید یا دستکم مصرف آن را کاهش دهید.
جهت خرید محصولات تجهیزات پزشکی آراصنعت می توانید با شماره تماس های 02166912575 - 02166912576 ارتباط بگیرید .
مصرف آب لازم برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضانhttps://ara-sanat.ir/Products/category-%D8%AA%D8%AE%D8%AA-%D9%81%DB%8C%D8%B4%DB%8C%D8%A7%D9%84
برای حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان، یکی از مهمترین مسائل تامین آب مورد نیاز بدن است. باید تقریبا دو لیتر (معادل هشت لیوان) آب در بازه بین افطار تا سحر مصرف شود. بهتر است در هنگام افطار نیم لیتر آب میل نمایید و در زمان بین افطار تا سحر هر یک ساعت یک لیوان آب بنوشید. به یاد داشته باشید در کنار مصرف آب استفاده از سایر مواد غذایی مانند میوهها و سبزیجات به تامین آب جهت حفظ سلامتی بدن در ماه رمضان کمک خواهد کرد
پیشنهاد می کنیم مقاله ی " کویتیشن چیست و چگونه انجام می شود؟ " را هم مطالعه کنید.
آراصنعت به عنوان نخستین تولیدکننده تخت زیبایی برقی و تخت ژنیکولوژی با مجوز تولید از اداره کل تجهیزات پزشکی، تولیدکننده انواع تخت دیالیز و تخت شیمی درمانی، تابوره پزشکی، تخت معاینه، تخت فیشیال، تخت نمونه گیری و... میباشد.
اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !
دیدگاه شما برای ما مهم است.