ایمپلنت دندان
یکی از مهم ترین اعضای بدن انسان دندان است. انسان ها بوسیله دندان ها می توانند هم از زیبایی بهره ببرند و هم از انواع مواد غذایی استفاده کنند. دندان ها بر اثر موارد مختلفی دچار آسیب دیدگی می شوند. بعد از اینکه یک دندان دچار افتادگی و یا توسط پزشک کشیده می شود ،فضایی در دهان شما ایجاد می شود که باعث کاهش زیبایی شما شده و در هنگام جویدن موادغذایی دچار مشکل می کند. یکی از روش هایی که می تواند یک دندان جایگزین برای شما ایجاد کند، ایمپلنت نام دارد.
1. لزوم جایگزینی دندان های از دست رفته:
- دندان های مجاور دندان از دست رفته ،آرام آرام برای پر کردن ناحیه خالی تغییر موقعیت داده و کج می شوند. همین امر باعث بهم خوردن تناسب دو فک و عدم جفت شدن آنها بروی یکدیگر می شود.با بهم خوردن تناسب دو فک، دندان فوقانی به مرور لق شده و از بین می رود و از سویی مفصل فکی صورتی را نیز در پی خواهد داشت.
- این فضای خالی در ناحیه ریشه دندان باعث می شود که استخوان فک جمع و کوچک شود و صورت انسان پیرتر نشان دهد.
- فقدان دندان بخصوص در دندان های جلو، زیبایی و اعتماد بنفس فرد را پایین می آورد.
- وجود فضا منجر به افزایش گیرغذایی گردیده، احتمال پوسیدگی دندان ها را افزایش می یابد
- تغذیه ناقص ناشی از بی دندانی، منجر به مشکل در سلامتی کلی بدن می گردد.
****
جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد صندلی زیبایی ، تخت فیشیال پوست و تخت ژنیکولوژی کلیک کنید.
****
2. انواع ایمپلنت:
- Endosteal: این ایمپلنت پیچی شکل فلزی و یا سرامیکی داخل استخوان فک قرار میگیرد.
- Subperiostel : یک ایمپلنت از جنس تیتانیوم با سازگاری کامل در استخوان فک بوده که در داخل استخوان زیر لثه قرار می گیرد.
- Transos-Teal: متشکل از یک قالب U شکل و یک پین فلزی که مابین بافت لثه و استخوان فک قرار می گیرد.
3. کاشت ایمپلنت به چه شکل انجام می شود؟
- ابتدا تراکم استخوان فک بررسی شده و سپس تثبیت کننده همراه با پوشش پیچی در فک جایگذاری می شود و سپس در صورت لزوم شروع به تحریک استخوان سازی بوسیله بایومتریال انجام می شود. بعد از گذشت سه تا شش ماه ، لثه اطراف تثبیت کننده را میگیرد.
- مرحله دوم پوشش پیچی شکل را برداشته و به جای آن Healing Abutmant قرار می گیرد
- در مرحله آخر به کمک قالب گیری شکل دندان ها ساخته شده و بوسیله Abutmant بروی تثبیت کننده قرار میگیرد
4. در چه سنی ایمپلنت می توانیم انجام دهیم؟
بعد از شکل گیری کامل استخوان بندی صورت که بعد از سن 18 سالگی می باشد. می توانید اقدام به انجام کاشت ایمپلنت کنید. اگر فرم استخوان بندی صورت کامل نشود و شما ایمپلنت کرده باشید، به محض رشد فک و صورت دچار عدم تناسب در مقایسه ایمپلنت و مابقی دندان ها می شوید. اما بعد از 18 سالگی کاملا مجاز به انجام کاشت ایمپلنت می باشید. در صورتی که مجبور به کاشت ایمپلنت دندان زیر 18 سالگی شدید، حتما باید بعد از 18 سالگی پروتز ایمپلنت دنادن خود را تعویض کنید.
****
جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد تخت نمونه گیری، تخت معاینه و تخت دیالیز، کلیک کنید.
****
5. انجام ایمپلنت تا چه اندازه ای موفق است؟
طبق آمار گرفته شده میزان موفقیت در انجام کاشت نود و هفت درصد می باشد و مابقی افراد بدلیل چسبندگی لثه به ایمپلنت باید دوباره برای کشت ایمپلنت اقدام کنند. این چسبندگی بدلیل ضربه ای است که به ایمپلنت خورده است و باعث حرکت آن شده است و در نتیجه ایمپلنت به استخوان جوش نمی خورد. توجه داشته باشید یکی از موارد بسیار مهم جهت کسب موفقیت در کاشت ایمپلنت،عدم استعمال دخانیات می باشد.
6. بررسی انواع استخوان های فک جهت تشخیص اندازه ایمپلنت:
- نوع یک استخوان (بسیار پرتراکم): این نوع از استخوان بسیار فشرده بوده،به شکلی که به سختی می توان ایمپلنت را پیچاند. در نتیجه اندازه حفره باید به اندازه ایمپلنت نزدیک باشد تا فشار بین تثبیت کننده و استخوان وجود نداشته باشد.
- نوع دوم استخوان (پرتراکم): این نوع از استخوان فشرده می باشد. بنابراین برای این نوع از استخوان نیز باید به اندازه حفره برابر با اندازه ایمپلنت باشد.دریل آخر نیز باید در قسمت فوقانی وارد تا بدنه ایمپلنت به بهترین شکل بر روی استخوان قرار گیرد.
- نوع سوم استخوان(متراکم عادی): این استخوان فشردگی استانداردی داشته و برای انجام ایمپلنت نباید دریل آخر انجام شود زیرا حذف دریل آخر باعث افزایش فشردگی در استخوان می شود و در نتیجه پیچاندن ایمپلنت به مناسب ترین شکل انجام می شود. توجه باید کرد که اگر استخوان درونی ضعیف بود باید به جای حذف مرحله آخر دریل کاری ،حتما دومرحله آخر دریل کاری حذف شود.
- نوع چهارم استخوان (تراکم ضعیف): در این نوع از استخوان یک روزنه به کمک دریل جهت ورود تثبیت کننده ایجاد می شودو جهت تکمیل عمل دریل کاری از خود ایمپلنت و یا استوتوم کمک گرفته می شود. این روش کمک بسیار مناسبی به ایجاد تراکم مناسب در استخوان فک می کند.
- نوع پنجم استخوان (نارس): این نوع از استخوان شکل مناسبی جهت کاشت ایمپلنت نداشته و فقط زمانی می تواند ایمپلنت کند که فشردگی مناسبی در انتهای استخوان وجود داشته.
نحوه نشستن بروی یونیت دندانپزشکی:
بیمار بعد از قرار گرفتن بروی تخت دندانپزشکی بر اساس نیاز دندان پزشک تغییر پوزیشن می دهد
- پوزیشن عمود :
پزشک در هنگام رادیوگرافی ،قالبگری و یا ترخیص بیمار، یونیت دندانپزشکی را به حالت 90 درجه در می اورد
- پوزیشن طاقباز:
در این حالت پشتی یونیت حدودا صاف شده و دندان پزشک بیمار را به حالت درازکش در می آورد. در این حالت دندانپزشک می تواند به سادگی شروع به انجام عمل کشت ایمپلنت کند
02166901869 - 02166912576
09121487684
در آخر پیشنهاد می کنیم بقیه مقالات منتشر توسط گروه آراصنعت را مطالعه بفرمایید:
- انتخاب پزشک مناسب
- مزوتراپی چیست
- ریزش مو
- آرگان چیست؟
- چرا موها خشک و خشن می شود؟
- ترمیم یا پروتز موبه روش HRT چگونه انجام می شود؟
- سم بوتولونیوم (بوتاکس)
- بهترین تخت های بیمارستانی
- تخت عمل جراحی چیست؟
- شش نکته کلیدی در مورد ایمپلنت دندان
- پلاسمای غنی از پلاکت اتولوگ در درمان ریزش موی اندروژنتیک
- مراقبت از دور چشم و پلک
اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !
دیدگاه شما برای ما مهم است.